
Bloemkool roti
ingrediënten
- kokosolie om in te bakken
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr. vastkokende aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 300 gr. sperziebonen
kruiden
- garam masala
- curry madras
- kerriepoeder
- groentebouillontablet
- paratha's (spring home) liggen in het vriesvak
bereiding
- schil de aardappelen
- verdeel de bloemkool in roosjes
- dop de sperziebonen
- kook de aardappelen kort tot ze net gaar zijn
- kook de sperziebonen en bloemkool kort zodat ze bijna gaar zijn, bloemkool later toevoegen aan sperziebonen, kijk uit dat de bloemkool niet te gaar wordt
- groentebouillontablet oplossen in 150 ml kokend water
- ondertussen in een hapjespan of wok ui en knoflook fruiten in kokosolie
- bloemkool, aardappelen en sperziebonen toevoegen
- ruim kruiden erover strooien
- groentebouillon toevoegen
- 5 à 10 minuten laten sudderen
- Paratha's in een koekenpan bakken en apart serveren
tip
In plaats van parantha's kun je ook roti's nemen