
Quiche met spinazie en champignons
ingrediënten
- olijfolie/margarine om in te bakken en om quichevorm in te vetten
- 300 gr. spinazie
- 1/2 bakje champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 plakjes bladerdeeg
- 100 ml (vegan) kruidenroomkaas
- 2 eieren
- 100 gr. geraspte (vegan) kaas
kruiden
- zout en peper
- 1 theelepel groene pesto
- nootmuskaatpoeder
bereiding
- Vet een kleine quicheschaal (21 cm doorsnee) in
- Bekleed de quicheschaal met bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bestrooi de bodem met wat bloem of paneermeel zodat deze niet te vochtig wordt
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snipper de ui, pers de knoflookteentjes en roerbak ze in wok of hapjespan
- Snijd de champignons in schijfjes en voeg toe
- Voeg de spinazie toe
- Voeg ruim kruiden toe
- Meng de eieren en kruiden roomkaas in een kom
- Schep het groentemengsel in een vergiet en druk met een lepel/spatel het vocht eruit
- Voeg eventueel wat paneermail of bloem toe om de quiche stevigheid te geven
- Roer het kruiden roomkaas eiermengsel en de groente bij en door elkaar en giet het daarna in de met bladerdeeg bekleedde quichevorm
- Strooi de geraspte kaas erover
- Zet de quiche een half uur in de oven
tip
Serveer met een salade