Quiche met spinazie en champignons

ingrediënten
  •  olijfolie/margarine om in te bakken en om quichevorm in te vetten
  • 300 gr. spinazie
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 ml (vegan) kruidenroomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gr. geraspte (vegan) kaas
kruiden
  • zout en peper
  • 1 theelepel groene pesto
  • nootmuskaatpoeder
bereiding
  • Vet een kleine quicheschaal (21 cm doorsnee) in
  • Bekleed de quicheschaal met bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bestrooi de bodem met wat bloem of paneermeel zodat deze niet te vochtig wordt
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui, pers de knoflookteentjes en roerbak ze in wok of hapjespan
  • Snijd de champignons in schijfjes en voeg toe
  • Voeg de spinazie toe
  • Voeg ruim kruiden toe
  • Meng de eieren en kruiden roomkaas in een kom
  • Schep het groentemengsel in een vergiet en druk met een lepel/spatel het vocht eruit
  • Voeg eventueel wat paneermail of bloem toe om de quiche stevigheid te geven
  • Roer het kruiden roomkaas eiermengsel en de groente bij en door elkaar en giet het daarna in de met bladerdeeg bekleedde quichevorm
  • Strooi de geraspte kaas erover
  • Zet de quiche een half uur in de oven
tip
 Serveer met een salade
Search