
Quiche met champignons en prei
ingrediënten
- olijfolie/margarine om in te bakken en om quichevorm in te vetten
- 1 dunne preistengel
- 1/2 bakje champignons
- 3 plakjes bladerdeeg
- 100 ml (vegan) crème fraiche of (vegan) roomkaas
- 2 eieren
- 100 gr. geraspte (vegan) kaas
kruiden
- zout en peper
- kerriepoeder
- nootmuskaatpoeder
bereiding
- Vet een kleine quicheschaal (21 cm doorsnee) in
- Bekleed de quicheschaal met bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bestrooi de bodem met wat bloem of paneermeel zodat deze niet te vochtig wordt
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de champignons en de prei in schijfjes
- Roerbak de groente in een wok
- Voeg ruim kruiden toe
- Meng de eieren en crème fraiche in een kom
- Roer het crème fraiche, eiermengsel door de groente en giet het daarna in de met bladerdeeg bekleedde quichevorm
- Strooi de geraspte kaas erover
- Zet de quiche een half uur in de oven
tip
Serveer met een salade