Couscous met aubergine en tomaat

ingrediënten
  •  olijfolie om in te bakken
  • 2 kleine of 1 grote aubergine(s)
  • 5 grote harde trostomaten of gepelde tomaten uit blik
  • 1 ui
  • Potje fetablokjes met kruiden
  • 150 gr couscous
kruiden
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • korianderpoeder
  • komijnpoeder
  • harissa
bereiding
  • Schil en snijd de aubergines in kleine stukjes
  • Doe de aubergine in een wok of hapjespan met olijfolie
  • Op een laag vuur de aubergine wokken tot ze zacht worden
  • Snipper de ui en voeg toe aan de aubergine
  • Ontvel de tomaten, verwijder de kern en snij in kleine stukjes
  • Voeg de tomaten toen aan de aubergines en ui
  • Ruim kruiden erover strooien
  • 1 tl harissa erdoor roeren
  • 10 minuten laten sudderen
  • Fetablokjes laten uitlekken
  • Couscous in een pan doen, overgieten met kokend water en laten wellen
  • Couscous, aubergine/ tomaatmengsel en feta apart serveren en op het bord vermengen.
tip
 Als bijgerecht kun je falafelballetjes serveren
Search