
Couscous met aubergine en tomaat
ingrediënten
- olijfolie om in te bakken
- 2 kleine of 1 grote aubergine(s)
- 5 grote harde trostomaten of gepelde tomaten uit blik
- 1 ui
- Potje fetablokjes met kruiden
- 150 gr couscous
kruiden
- peper en zout
- paprikapoeder
- korianderpoeder
- komijnpoeder
- harissa
bereiding
- Schil en snijd de aubergines in kleine stukjes
- Doe de aubergine in een wok of hapjespan met olijfolie
- Op een laag vuur de aubergine wokken tot ze zacht worden
- Snipper de ui en voeg toe aan de aubergine
- Ontvel de tomaten, verwijder de kern en snij in kleine stukjes
- Voeg de tomaten toen aan de aubergines en ui
- Ruim kruiden erover strooien
- 1 tl harissa erdoor roeren
- 10 minuten laten sudderen
- Fetablokjes laten uitlekken
- Couscous in een pan doen, overgieten met kokend water en laten wellen
- Couscous, aubergine/ tomaatmengsel en feta apart serveren en op het bord vermengen.
tip
Als bijgerecht kun je falafelballetjes serveren