Mediterrane quiche

ingrediënten
  •  olijfolie/margarine om in te bakken en om quichevorm in te vetten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1/4 courgette
  • 8 cherry tomaatjes
  • 6 zwarte olijven
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 ml (vegan) crème fraiche of (vegan) kruidenroomkaas
  • 2 eieren
  • 100 gr. geraspte (vegan) kaas
kruiden
  • zout en peper
  • Italiaanse kruidenmix
bereiding
  • Vet een kleine quicheschaal (21 cm doorsnee) in
  • Bekleed de quicheschaal met bladerdeeg, prik er met een vork gaatjes in en bestrooi de bodem met wat bloem of paneermeel zodat deze niet te vochtig wordt
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de groente in stukjes
  • Roerbak de groente in en wok
  • Voeg ruim kruiden toe
  • Meng de eieren en de kruiden roomkaas in een kom
  • Roer het kruiden roomkaas, eiermengsel door de groente en giet het daarna in de met bladerdeeg bekleedde quichevorm
  • Strooi de geraspte kaas erover
  • Zet de quiche een half uur in de oven
tip
 Serveer met een salade
Search