Preisoep

ingrediënten
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 prei stengels
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
kruiden
  • peper
  • 1 groentebouillontablet
  • kerriepoeder
bereiding
  • Pel en snipper de ui
  • Pel de knoflook en snijd in stukjes
  • Schil de aardappels en snijd in stukjes
  • Snijd de preistengels in schijfjes
  • Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie
  • Voeg de aardappels en prei toe
  • Verkruimel het groentebouillontablet
  • Strooi ruim peper en kerriepoeder erover
  • 350 mi water toevoegen en laten koken tot alles zacht is (zo’n 20 minuten) 
  • Met de blender vermalen tot soep
tip
  Lekker met een stuk brood en (vegan) roomboter of kruidencreme
Search