
Wortelsoep
ingrediënten
- Kokosolie om in te bakken
- 400 gr. wortels
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
kruiden
- peper
- 1 groentebouillontablet
- 1 stukje gember van ongeveer 15 gram
- kerriepoeder
- komijnpoeder
- kokosmelk
bereiding
- Pel en snipper de ui
- Pel de knoflook en snijd in stukjes
- Snijd de gember in stukjes
- Fruit de ui, knoflook en gember in een pan met een beetje kokosolie
- Rasp of schil de wortels, snijd ze in stukjes en voeg toe
- Verkruimel het groentebouillontablet en voeg toe
- Strooi ruim peper, kerriepoeder en komijnpoeder erover
- 350 ml water toevoegen en laten koken tot alles zacht is (zo’n 20 minuten)
- Met de blender vermalen tot soep
- Scheutje kokosmelk erdoor roeren
tip
Lekker met een stuk brood en (vegan) roomboter of kruidencreme