Wortelsoep

ingrediënten
  • Kokosolie om in te bakken 
  • 400 gr. wortels
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
kruiden
  • peper
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 stukje gember van ongeveer 15 gram
  • kerriepoeder
  • komijnpoeder
  • kokosmelk
bereiding
  • Pel en snipper de ui
  • Pel de knoflook en snijd in stukjes
  • Snijd de gember in stukjes
  • Fruit de ui, knoflook en gember in een pan met een beetje kokosolie
  • Rasp of schil de wortels, snijd ze in stukjes en voeg toe
  • Verkruimel het groentebouillontablet en voeg toe
  • Strooi ruim peper, kerriepoeder en komijnpoeder erover
  • 350 ml water toevoegen en laten koken tot alles zacht is (zo’n 20 minuten)
  • Met de blender vermalen tot soep
  • Scheutje kokosmelk erdoor roeren
tip
 Lekker met een stuk brood en (vegan) roomboter of kruidencreme
Search