
Mexicaanse bonenschotel
ingrediënten
- olijfolie om in te bakken
- 1 blikje (160 gr.) kidneybonen
- 1/2 rode paprika
- 1 grote wortel
- 1/2 courgette
- 75 gr. sperziebonen
- 75 gr. witte kool
- 75 gr. cherrytomaatjes
- 125 gr. zilvervliesrijst
kruiden
- peper
- paprikapoeder
- chilipoeder
- groentebouillontablet
bereiding
- Kook de rijst
- Snijd alle groente klein
- Roerbak de groente in en wok, voeg de cherrytomaatjes pas aan het eind toe
- Kidneybonen toevoegen
- Groentebouillontablet oplossen in 150 ml kokend water
- Kruiden erover strooien
- Groentebouillon toevoegen
- 5 à 10 minuten laten sudderen
- Rijst en groente/ bonenmengsel apart serveren en op het bord vermengen
tip
Vervang de rijst door tortillas. Ook lekker met guacamole.