Mexicaanse bonenschotel

ingrediënten
  •  olijfolie om in te bakken
  • 1 blikje (160 gr.) kidneybonen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 1/2 courgette
  • 75 gr. sperziebonen
  • 75 gr. witte kool
  • 75 gr. cherrytomaatjes
  • 125 gr. zilvervliesrijst
kruiden
  • peper
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • groentebouillontablet
bereiding
  • Kook de rijst 
  • Snijd alle groente klein
  • Roerbak de groente in en wok, voeg de cherrytomaatjes pas aan het eind toe
  • Kidneybonen toevoegen
  • Groentebouillontablet oplossen in 150 ml kokend water 
  • Kruiden erover strooien
  • Groentebouillon toevoegen
  • 5 à 10 minuten laten sudderen
  • Rijst en groente/ bonenmengsel apart serveren en op het bord vermengen
tip
Vervang de rijst door tortillas. Ook lekker met guacamole.
Search