Over Pauline de Vries
OVER PAULINE
Over mij, Pauline de Vries
Eten is leven.
Het doet mij pijn om te zien hoe in de huidige maatschappij mensen constant worden verleid tot het eten van schadelijke producten die de gezondheid aantasten en het milieu bedreigen.
Ik ben geboren in Groningen en woon sinds 2003 in de Achterhoek. Ik heb veel gereisd en maakte zo kennis met verschillenden eetculturen. Als kind was ik een moeilijke eter maar toen ik in aanraking kwam met de mediterrane, Noord-Afrikaanse en oosterse keukens bleek dat veel beter aan te sluiten bij mijn smaakbeleving.
In mijn werkzame leven ben ik altijd dienstverlenend bezig geweest. Ik heb gewerkt in verschillende sectoren zoals toerisme, de horeca, op een alarmcentrale en in de transportsector. Ik vind het fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen.
Ik houd van eten, ook van chocola, wijn en patat. Toch weet ik tot op de dag van vandaag een gezond gewicht te behouden. Met het stijgen der jaren en door veranderende inzichten heb ik daarvoor wel een aantal keren mijn eetpatroon moeten veranderen. Dat is moeilijk maar niet onmogelijk. Je smaak verandert mee met wat je eet. Als je iets een tijd niet eet krijg je er uiteindelijk minder behoefte aan.
Uit interesse heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gedaan. Hoe meer ik leerde en las hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik met mijn kennis en ervaring andere mensen wilde gaan helpen.
Het doet mij pijn om te zien hoe in de huidige maatschappij mensen constant worden verleid tot het eten van schadelijke producten die de gezondheid aantasten en het milieu bedreigen.
Ik ben geboren in Groningen en woon sinds 2003 in de Achterhoek. Ik heb veel gereisd en maakte zo kennis met verschillenden eetculturen. Als kind was ik een moeilijke eter maar toen ik in aanraking kwam met de mediterrane, Noord-Afrikaanse en oosterse keukens bleek dat veel beter aan te sluiten bij mijn smaakbeleving.
In mijn werkzame leven ben ik altijd dienstverlenend bezig geweest. Ik heb gewerkt in verschillende sectoren zoals toerisme, de horeca, op een alarmcentrale en in de transportsector. Ik vind het fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen.
Ik houd van eten, ook van chocola, wijn en patat. Toch weet ik tot op de dag van vandaag een gezond gewicht te behouden. Met het stijgen der jaren en door veranderende inzichten heb ik daarvoor wel een aantal keren mijn eetpatroon moeten veranderen. Dat is moeilijk maar niet onmogelijk. Je smaak verandert mee met wat je eet. Als je iets een tijd niet eet krijg je er uiteindelijk minder behoefte aan.
Uit interesse heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gedaan. Hoe meer ik leerde en las hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik met mijn kennis en ervaring andere mensen wilde gaan helpen.
In 2025 heb ik mijn praktijk opgezet: Voedingsadvies van Pauline de Vries.
