Mediterrane visschotel

ingrediënten
  •  olijfolie om in te bakken
  • margarine/boter om ovenschaal in te vetten
  • 1/2 bakje champignons
  • 5 grote harde trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 gr. koolvisfilet
  • geraspte kaas of plantaardige rasp
  • 150 gr. zilvervliesrijst
kruiden
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
bereiding
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Vet een ovenschaal in
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes
  • Snijd de paprika in stukjes
  • Snipper de ui
  • Ontvel de tomaten, verwijder de kern en snij in stukjes
  • Spoel de vis af, dep droog en plaats in de ovenschaal in de oven afgedekt met aluminium folie
  • Kook de rijst
  • Roerbak de groente in een wok of hapjespan. Eerst de champignons, kruiden met nootmuskaat, dan ui en paprika, vervolgens de tomaat
  • Zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder erover strooien
  • Als de vis bijna gaar is, na ongeveer 10 minuten, (je moet er met de vork doorheen kunnen prikken, maar let op dat ie niet overgaar is) uit de oven halen
  • Vis in stukjes over de ovenschaal verspreiden
  • Groentemengsel erover verdelen
  • Geraspte kaas of plantaardige rasp erover strooien zodat de bovenkant bedekt is
  • Nog 5 à 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
  • Ovenschotel en rijst apart serveren en op het bord vermengen
tip
Ook lekker met courgettes
Search